Stefan Bacos

Ștefan Bacoș

Arad, România

Sunt meșter sobar teracotar și cuptorar. Construiesc sobe și șeminee din teracotă, cuptoare tradiționale de pâine și pizza, grilluri și grătare de curte în Arad și localitățile limitrofe județului

0753.495591

În timpul lucrului e posibil să nu răspund la telefon. Vă rog să îmi lăsați un mesaj pe WhatsApp (care să conțină numele, localitatea și solicitarea dvs) și vă răspund cât de curand posibil. Mulțumesc pentru întelegere!

Programări și informații între orele:
Luni - Vineri: 09-19, Sâmbata: 09-13

Ma puteti contacta si pe email la adresa: stefanbacos77@gmail.com

Programarea se stabileste la telefon sau la fata locului

Programarea se face la telefon. Daca este vorba de o lucrare standard (de ex: soba standard pe 7 randuri, soba de gatit, cuptor cu vatra) se poate estima direct si pretul manoperei. De asemenea, se poate calcula necesarul de materiale, urmand sa ma deplasez la fata locului doar in ziua cand se realizeaza lucrarea.

Pretul menoperei pentru o soba, cuptor sau gratar de curte

Pretul manoperei depinde de tipul de lucrare, materialele folosite si timpul necesar realizarii lucrarii.

O estimare a costurilor cu manopera se poate realiza si telefonic, insa, pretul final al manoperei se stabileste dupa ce s-au stabilit toate detaliile legate de forma, marimea si complexitatea lucrarii.

Informatii solicitate cand doriti o soba de teracota

Cand sunati pentro o programare si doriti si construiti o soba de teracota, e bine sa stiti:

 • Tipul sobei: soba standard, soba de gatit, soba in cinci colturi, soba cu registru, soba tip semineu
 • Dimensiunile spatiului unde vine amplasata soba (daca locul permite).
 • Dimeniunea camerei unde vine amplasata soba (lungime, latime si inaltime). Asa se poate dimensiona corect soba.
 • Cosul de fum. Daca este la interiorul sau exteriorul casei. Diametrul cosului. Tineti cont ca locul unde vine amplasata soba trebuie sa se afle in vecinatatea cosului de fum (a hornului).
 • Izolatia casei si termopane. Pentru calculul corect al dimensiunii sobei, se tine cont daca este izolata casa si camera unde vine amplasata soba are geamuri (si/sau usi) de termopan.

In cazul in care doriti un model de soba mai deosebit si aveti o poza cu acel model, imi puteti trimite imaginea pe WhatsApp , la numarul de telefon 0753.495591.

Etapele in construirea unei sobe, cuptor sau gratar

Chiar daca e vorba de constructia unei sobe de teracota, a unui semineu din teracota, a unui cuptor sau a unui gratar de curte, etapele sunt aproximativ aceleasi:

 • 1. Discutia prealabila. Ma sunati sa imi spuneti tipul de lucrare dorit, daca aveti sau nu materialele si momentul cand doriti sa o construim impreuna.
 • 2. Daca e posibil, se stabileste prin telefon necesarul de materiale si se estimeaza pretul manoperei. Daca se doreste prezenta mea la fata locului sau daca aceasta este necesara pentru stabilirea detaliilor, cheltuielile cu deplasarea sunt suportate de client si se platesc pe loc, in ziua deplasarii.
 • 3. Se achizitioneaza materialele necesare, in functie de specificul lucrarii. Cumpararea materialelor intra in atributia clientului. Eu va pot face recomandari despre calitatea lor si locurile de unde pot fi achizitionate.
 • 4. Cand aveti materialele si locul unde vine amplasata lucrarea este pregatit, ma sunati si stabilim, de comun acord, ziua executarii lucrarii.
 • 5. Executarea lucrarii. Lucrarea se executa conform detaliilor stabilite in prealabil. Daca in timpul realizarii lucrarii se doresc schimbari, pretul manoperei poate reflecta acest lucru.
 • 6. Plata manoperei. Daca lucrarea este mare sau solicita mai mult timp, se poate percepe un avans, platit la inceputul sau in timpul lucrarii.

Costuri cu deplasarea

Cand se solicita de catre client prezenta mea (a mesterului) la fata locului (locul unde vine amplasata lucrarea), clientul trebuie sa achite cheltuielile legate de deplasare in acea zi, indiferent daca lucrarea se va realiza sau nu. Costul deplasarii se stabileste, in prealabil, la telefon, in functie de distanta.

Daca in urma deplasarii voi realiza eu lucrarea, costurile deplasarii se vor deduce din pretul manoperei.

Căutați un meșter sobar teracotar sau un meșter cuptorar?

Sunt meșter sobar teracotar Ștefan Bacoș. Construiesc sobe și șeminee din teracotă, cuptoare tradiționale de pâine și pizza, șeminee clasice și moderne, grilluri și grătare de curte. Lucrez în Arad și localitățile limitrofe județului Arad

Telefon si WhatsApp:

Tel: 0753.495591

Relații și programări:
Luni - Vineri: 09-19, Sâmbata: 09-13

În timpul lucrului e posibil să nu răspund la telefon. Vă rog să îmi lăsați un mesaj pe WhatsApp (care să conțină numele, localitatea și solicitarea dvs) și vă răspund cât de curand posibil. Mulțumesc pentru întelegere!