Mester sobe cu registru si serpentina in Arad. Mester soba tip centrala termica

Schita soba cu registru sau serpentina. Soba tip centrala termica Schita simplificata pentru soba cu registru sau soba tip centrala termica
Atentie! Nu vindem registre pentru sobe! Lucrez cu registrul procurat de client!

Ce este soba cu registru sau serpentina?

Soba cu registru sau serpentina este soba care functioneaza ca o centrala termica. Apa este incalzita in registrul montat in soba si circula prin calorifere, ajutata de o pompa de recirculare. Astfel, se poate incalzi intreaga casa cu o singura soba de teracota si nici nu aveti nevoie de o camera tehnica, cum este in cazul unui cazan centrala pe lemne.

In ce cazuri se preteaza o soba cu registru?

Soba cu serpentina sau registru se preteaza in cazurile in care se doreste incalzirea mai multor camere cu ajutorul unei singure sobe de teracota. In loc sa construiti 4 sobe de teracota in patru camere, se construieste o soba cu registru in una din camere, la care se leaga 3 calorifere. Camera in care se afla soba nu necesita calorifer, deoarece se incalzeste direct de la soba.

Avantajele sobelor cu registru

Daca va construiti o soba cu registru, tip centrala termica, beneficiati de urmatoarele avantaje:

  • Consum redus de lemne, raportat la suprafata incalzita. Folositi lemne cat pentru o soba, dar aveti caldura (optional si apa calda) in toata casa.
  • Confort. Nu sunteti nevoiti sa carati lemne in toata casa, deoarece faceti focul intr-o singura soba.
  • Economie de timp. Nu pierdeti timpul aprinzand focul in 4 sau 5 sobe si alimentand constant acele sobe. Aprindeti focul si alimentati o singura soba.
  • Caldura in timp scurt. Soba de teracota necesita un timp relativ mare pana intra in regimul de incalzire. Cu ajutorul sobei cu registru sau serpentina, beneficiati de caldura din calorifere imediat ce apa din registru se incalzeste.
  • Un singur cos de fum. Evitati costurile substantiale pentru mai multe cosuri de fum. Pentru soba cu registru aveti nevoie de un singur cos de fum, care sa fie dimenionat corect.

Este sigura o soba cu registru?

Soba cu registru sau serpentina se poate folosi in siguranta, daca este construita corect si sunt respectate cateva norme de utilizare.

Elementele de siguranta din cadrul instalatiei termice:

  • Vasul de expansiune, care preia tensiunile din instalatie
  • Sursa alternativa de curent (UPS), conectata la o baterie. Este necasara pentru alimentarea pompei de recirculare, in cazul cand se ia curentul. O sursa buna alimenteaza pompa cand nu este curent si incarca bateria cand exista tensiune in reteaua de alimentare. Sursa si bateria trebuiesc calculate in asa fel incat sa asigure alimentarea pompei pe perioada cat exista foc in soba.

Ca mester sobar teracotar, execut partea care tine de soba si montarea registrului in interiorul sobei. Instalatia termica se executa de catre instalator.

Colaborez cu instalatori autorizati, care lucreaza legal, asa ca nu mai sunteti nevoiti sa cautati instalatori. Experienta mea de lucru cu ei va garanteaza o lucrare unitara, bine dimensionata si executata, care sa functioneze corect si mai ales in siguranta.

Modele de soba de teracota cu registru

Sobele cu registru, tip centrala termica, se pot construi sub forma mai multor modele, in functie de camera unde sunt amplasate, spatiul de incalzit, amplasarea hornului de fum.

  • Sobe semineu cu registru. Acestea se preteaza in sufragerii, spatii comune de locuit sau dormitoare. Sunt sobe mai mari, cu un design deosebit, cu usa mare din fonta si sticla termorezistenta. Dimensiunea si modelul se stabileste impreuna cu clientul, dupa preferinte si dimensiunea camerei unde vine amplasata.
  • Sobe de gatit cu registru. Acest tip de soba se amplaseaza in bucatarii. Cel mai intalnit model este soba tip cizma. Datorita plitei din fonta, la ea se poate gati in mod convenabil si sanatos. Optional, se poate adauga si o duba (cuptor), pentru prepararea diferitelor mancaruri la tava.
  • Soba standard cu registru sau serpentina. Registrul sau serpentina se poate monta si intr-o soba standard de teracota. Acest tip de soba ocupa putin spatiu si se poate construi intr-o sufragerie sau dormitor.

Căutați un meșter sobar teracotar sau un meșter cuptorar?

Sunt meșter sobar teracotar Ștefan Bacoș. Construiesc sobe și șeminee din teracotă, cuptoare tradiționale de pâine și pizza, grilluri și grătare de curte în Arad și localitățile limitrofe județului

Telefon si WhatsApp:

Tel: 0753.495591

Relații și programări:
Luni - Vineri: 09-19, Sâmbata: 09-13

Semineu din caramida cu fumuri

Șemineu din caramidă cu fumuri

Șemineul este placat cu piatră la exterior, are focar din șamotă și funcționează cu acumulare de caldură, pe principiul sobelor din teracotă. Șemineul cu fumuri pastrează caldura mult timp după ce se stinge focul.

Pentru detalii, vă rog sa sunați la numarul de mai jos.

TEL: 0753.495591